Én úgy vagyok, hogy már száz ezer éve
nézem, amit meglátok hirtelen
Egy pillanat s kész az idő egésze
mit száz ezer ős szemlélget velem.
(József Attila)

GONDOLATOK, ÍRÁSOK
ÉS EGYÉB NAPLÓSÁGOK


Tartalom Meglátások, gondolatok Eltévedt időszámítás A betlehemi csillag és a... Nyelvi honfoglalásról Fizikai világkép, másképp Fórumok ...és egyéb naplóságok
   
 

Az eltévedt időszámítás

A jelenlegi időszámításunk egy elképesztő tévedésre épült, és a históriai időrend fiktív, meg nem történt éveket tartalmaz. Amikor e sorokat írom, hivatalosan 2009. július 25-én, állítom, az Úrnak 2009. esztendejében járunk, július hó 25. napját írjuk, és egyetlen évet sem kell kivenni jelenlegi időszámításunkból. Jézus születésétől számolt időszámítás pedig soha nem terjedt el, és sehol nem vezették be. Az elmélet szerint a mai időszámításunk az egykori pártus birodalom keletkezésétől számított éra, amelyet egy - ma már magyarnak számító - félreértett kifejezés miatt terjedt el.

 
    

   
 
Pontosítás egy hihetetlennek tűnő gondolathoz

Mottó: Nem a tévedés, hanem a változástól való elfordulás a...

A pontosítás szándéka, hogy az Eltévedt időszámítás elméletével kapcsolatos félreértéseket tisztázza. Az elmélet szóba kerülésekor sokszor találkozni reflexszerű véleményekkel, gyakran pejoratív megnyilvánulásokkal és szinte minden esetben látni, hogy az ítéletalkotó még felületesen sem ismerkedett meg az elmélet tartalmával, mondanivalójával. A legtöbben megelégszenek azzal az információval, hogy a ' kitalált középkor ' kategóriájába tartozik, és már teszik is be a megfelelő skatulyába: 'érdekes, de nem érdekel', 'na már megint', 'sületlenség', 'butaság, ostobaság, baromság', és így tovább. Sajnálatos, és biztosan állítható, hogy téves megitélés alapján döntenek.

Folytatás >>
Cimkék :


Dátum: 2011.06.19.. Szerző: Szekeres Sándor  (9 hozzászólás) Nyomtatható változat     Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!     Szólj hozzá ehhez a cikkhez!  


Bevezető
Az emberi történelem folyamán egyre fontosabbá vált az idő mérése, a pontos naptárak készítése és az évek helyes számontartása. Az eltelt évezredek során többféle időszámítás jött létre, köztük a mai időszámításunk. Az utóbbi időben azonban egyre többen kérdőjelezik meg a jelenlegi időszámítás pontosságát.
Folytatás >>
Cimkék :


Dátum: 2008.09.05.. Szerző: Szekeres Sándor  (10 hozzászólás) Nyomtatható változat     Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!     Szólj hozzá ehhez a cikkhez!  


Az elmélet alapjai
Az elmélet két megoldatlan problémára épül. Egyik a történelem sötét középkornak is nevezett VI-VII-VIII. századi forráshiányos időszaka. A másik pedig a caesari és a Gergely-féle naptárreformok végrehajtása során keletkezett ellentmondás.
Folytatás >>
Cimkék :


Dátum: 2008.09.05.. Szerző: Szekeres Sándor  (10 hozzászólás) Nyomtatható változat     Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!     Szólj hozzá ehhez a cikkhez!  


Évszámok titkai

A bevezetőben említettek alapján Kézai évszámait az egykori pártus birodalom i.e. 247-ben kezdődött időszámításában kell értelmezni. A 700-as évszám Attila hunjainak Pannóniába jövetelének éve Kézai Simon művében, a 453 pedig Attila halálának éve a mai időszámításban.  Folytatva a gondolatot, azt állítom, hogy a 700-as évszám valójában Attila halálát takarja. Ebben a fejezetben elsődlegesen ezt az állítást kell bizonyítani. Ha igazolást nyer, akkor magától értetődik, hogy mind Kézai, mind forrásainak lejegyzői a pártusok érájában írták le évszámaikat. Feltehetőleg sem Kézai, sem az eredeti források lejegyzői nem voltak tudatában, hogy melyik időszámításból származnak a számok.

Folytatás >>
Cimkék :


Dátum: 2010.05.20.. Szerző: Szekeres Sándor  (10 hozzászólás) Nyomtatható változat     Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!     Szólj hozzá ehhez a cikkhez!  


Az Úr időszámítása és a fantomkor

  Az időszámítás elterjedéséről és a fantomkor keletkezéséről lesz szó a következőkben. Az időszámítás a magyarok bejövetele előtt is bekerülhetett a Kárpát-medencébe, a népvándorlások egyik hullámával. A korábbi bekerülés időpontja szélesebb körű elterjedését nem befolyásolta, mivel azt nem a Kárpát-medencei ismertsége indította el, hanem egy jól használható időszámítás hiánya. Ez a hiány a római időszámítás megszűnésével keletkezett. A fantomkornak pedig elkerülhetetlenül létre kellett jönnie nevének a félreértése miatt.

Folytatás >>
Cimkék :


Dátum: 2010.06.03.. Szerző: Szekeres Sándor  (4 hozzászólás) Nyomtatható változat     Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!     Szólj hozzá ehhez a cikkhez!  


Fantomévek nélkül
A fantomkor több véletlen körülmény találkozása során emberi, történelmi félreértés miatt épült be az időszámításokba, és nem egy erre irányuló szándékos beavatkozással jött létre. Azokba az időszámításokba, amelyekben egy valós első esztendőtől számolták az éveket, és nem utólag lett megállapítva az egyes számú évük, nem kerültek, nem kerülhettek bele a 'fantom évek'. Az összeesküvés-elméletre épülő naptárhamisítás a szélesebb körben ismert éráknál amúgy sem jöhet szóba.
Folytatás >>
Cimkék :


Dátum: 2010.06.03.. Szerző: Szekeres Sándor  (6 hozzászólás) Nyomtatható változat     Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!     Szólj hozzá ehhez a cikkhez!  


Eltévedt időszámítás csillagászati bizonyítása

Egy igazán komoly bizonyíték az elmélet igazolására, ha az arszakidák időszámításának egy adott évszámához köthető csillagászati eseményt, a mai, polgári időszámítás szerint ugyanabban az évben találnánk meg.

Folytatás >>
Cimkék :


Dátum: 2010.02.20.. Szerző: Szekeres Sándor  (11 hozzászólás) Nyomtatható változat     Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!     Szólj hozzá ehhez a cikkhez!  


A nap- és holdfogyatkozások
A kronológiák, az időskálák pontosságát előszeretettel igazolják a különböző történelmi forrásokban megfigyelt nap- és holdfogyatkozások időpontjának beazonosításával.
Folytatás >>
Cimkék :


Dátum: 2010.06.04.. Szerző: Szekeres Sándor  (13 hozzászólás) Nyomtatható változat     Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!     Szólj hozzá ehhez a cikkhez!  


Összefoglalás

Mottó:...ha jó úton jársz, a megoldásra  előbb-utóbb rátalálsz...

Folytatás >>
Cimkék :


Dátum: 2010.06.04.. Szerző: Szekeres Sándor  (12 hozzászólás) Nyomtatható változat     Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!     Szólj hozzá ehhez a cikkhez!  


Kik vagyunk?

- Már én pedig azt mondom, hallja kegyelmetek, hogy nem elkergetni kell a törököt, hanem idehozni....

....- ...azt gondoltam, nemzetes urak, százszor többet érne egy eleven bég, vagy legalább csausz, aki köztünk lakván, igen sok apró kellemetlenséget elhárítana a fejünkről. Szabad város vagyunk, nemzetes urak, de szabadságunk láncokból van kovácsolva. Keressünk magunknak egy zsarnokot, hogy megélhessünk!

(Mikszáth Kálmán: Beszélő köntös)

Folytatás >>
Cimkék :


Dátum: 2010.06.04.. Szerző: Szekeres Sándor  (37 hozzászólás) Nyomtatható változat     Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!     Szólj hozzá ehhez a cikkhez!  


Függelék
1. Kronológia 2. Forrásjegyzék 3.Számítástechnikai programok 4.Tartalmi felépítés
Folytatás >>
Cimkék :


Dátum: 2010.06.04.. Szerző: Szekeres Sándor  (7 hozzászólás) Nyomtatható változat     Küldd el ismerősödnek ezt a cikket!     Szólj hozzá ehhez a cikkhez!  


 
    


- Maga amúgy is dilettáns - szólt a bíboros talárját igazgatva - Vigye innen ezt a vacak csövet és maradjon csendben Galilei!

(Nemtom)Generálás ideje: 0.01 mp 
 KEZDŐLAPRA
 FÓRUMOKHOZ
 TÁRSOLDALAK
 STATISZTIKA

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


REGISZTRÁCIÓ

...ha a szinen felbukkan egy puska, annak el kell sülnie...

(Csehov)Tárhelyszolgáltatónk

Unsoft.hu

Kapcsolat

Levél a webmesternek


  GONDOLGOK
  ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS új
  ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS régi
  források
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Elektro-Tec, Gyöngyös
  Ősmagyar nyelvek
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Meglátások
  Boricsev Oleg
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  A gyöngyösi Ringsted utca oldala
  Évelő növények, évelő virágok
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Szekeres Sándor: Egyszerű játékok a sakktáblán
  Szkíta Főnix
  The Scythian Phoenix
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Chess Quotes
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára


Te vagy itt a(z)
282244
látogató!
Ma  43,
ebben a hónapban
1262 látogató volt.
Jelenleg
0 regisztrált tag
és 15 vendég olvas minket.

Üdvözlöm oldalamon!

Oldalt eddig 282244 alkalommal keresték fel.

Regisztrált felhasználók száma:23
Látogatók összesen 1801 alkalommal szóltak a fórum 7 témájához és a honlap cikkeihez.

Legutóbbi 5 felhasználónk:
turul56
erzso
futoinda
csakcsak
delta50